Selvfølgelig skal Liverpool vinne!

Jeg observerer med en viss undring at enkelte Liverpool-supportere faktisk mener at klubben skal sende reservelaget til kampen mot Unirea.

Selv har jeg sagt mye stygt om Europa League, og jeg står for så vidt fast på det: Der den gode, gamle UEFA-cupen var en kamp mellom de nest beste, er Europa League et oppgjør mellom de femte, sjette og sjuende beste. Og det er vel egentlig ikke så mange som er opptatt av det.

Et argument for å stille med reserver, er at stjernene trenger hvile. Men Liverpool er allerede ute av både FA-cup og Ligacup, så det er ingen grunn til å klage på hardt kampprogram. Spillerne må tåle to kamper i uka, det er det som er det normale, og med normalt mener jeg sluttspill i Champions League.

Å gi reservene sjansen er jo en fin tanke, og det kan bidra positivt hvis de gjør det bra. Arsenal er et godt eksempel på det, og det var også Liverpool-reservene som skaffet plass i Ligacup-finalen i 2004/05 (uten at det ga dem suksess på førstelaget). Men hvor bra er det for en gjeng ungdommer å måtte bære ansvaret for at Liverpool blir slått ut? Bruk gjerne én eller to, men de lærer mye mer av å vinne sammen med førstelagsspillere enn av å tape med sine reservekolleger.

Jeg er enig med alle som mener at Europa League bare er tull, sannsynligvis den dårligste oppfinnelsen siden Anglo-Italian Cup på 1990-tallet. Men når vi først er med, må vi prøve å vinne. Det finnes ingen garanti for at det går bra i Premier League selv om man ikke har forstyrrende cupkamper. Dette er klubbens eneste sjanse til et trofé denne sesongen, og én bøtte er bedre enn ingen, om det så er Liverpool Senior Cup.

For dere som fortsatt mener at Liverpool skal «legge seg» i Europa League: Ikke glem Alaves i 2001 (Takk til Tony på Liverpoolblogg.no for en nyttig påminnelse). Det var gøy, ikke sant? Selv om UEFA-cupen allerede da hadde innledet fallet mot det som i dag er Europa League.

PS. Ellers ser jeg at Dietmar Hamann har tatt opp arven etter sitt forbilde som anker på Liverpool-midtbanen, Jan Mølby. Og at en rumesk journalist synes Rafael Benitez har lagt på seg, også det som Jan Mølby.

This entry was posted in Liverpool NÅ! and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Selvfølgelig skal Liverpool vinne!

  1. Hmm says:

    Hvor er sammenhengen??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>