10 høydepunkter fra Liverpool-sesongen

Liverpool Football Club har fortsatt mye å gjøre før de er tilbake på toppen. Likevel går det an å si at vi nå er i paradis etter at sesongens første måneder var i ferd med å sende oss til helvete.

Det er ikke tilfeldig at de fleste av sesongens høydepunkter inntraff etter 8. januar:

King Kenny kom tilbake
For oss som har vokst opp med Kenny Dalglish som spiller og manager i Liverpool Football Club, var det umulig å holde øyekroken tørr da King Kenny tok plass på laglederbenken mot Manchester United 9. januar.

Nye eiere
Vi lærte mye om det britiske rettssystemet og om grådige amerikanere, og heldigvis endte det godt. Tom Hicks og George Gillett ble tvunget ut til fordel for John W. Henry og New England Sport Ventures (som senere har byttet navn til Fenway Sports Group).

Januarvinduets siste dag
Det ble varslet som en katastrofe at Fernando Torres skulle selges, men i overgangsvinduets siste timer signerte Liverpool Luis Suarez og Andy Carroll. Torres var glemt og en ny tidsregning kunne begynne.

Forvandlingen
Hvis vi ser bort fra de to siste kampene, så har månedene med Dalglish vært en som en drøm, det har i hvert fall overgått mine forventninger. Spillet har lignet mer på The Liverpool Way, spillerne har blomstret, supporterne har vært i ekstase og ikke minst så har vi en manager som vet hva Liverpool Football Club handler om.

1-0 mot Chelsea
Det kunne nesten ikke bli bedre: Seier på Stamford Bridge i Fernando Torres’ første kamp for de blå.

Ungdommenes inntog
Det begynte med at Martin Kelly etablerte seg på høyrebacken, så overtok John Flanagan da Kelly ble skadet, og som om ikke det var nok viste Jack Robinson seg fram på venstrebacken. Legg til Jonjo Shelvey og Jay Spearing på midtbanen, så ser det endelig ut til at Akademiet kan fôre A-laget med nye talenter.

Debuten til Suarez
Et kvarter ut i innbytterdebuten mot Stoke åpnet Luis Suarez målkontoen. Vi ble forelsket og har vært det siden.

Kuyt-hattrick mot United
Tre mål fra til sammen seks meter er ikke verdens vanskeligste jobb. Men når det kommer hjemme mot Manchester United, slik Dirk Kuyt gjorde, er det mer verdt en tre langskudd i krysset.

Carras rekordjakt
Jamie Carragher vil aldri ta igjen Ian Callaghans rekord på 857 Liverpool-kamper, men han vil med sine 668 trone på andreplass i lang tid framover.

På Anfield
Det var så altfor lenge siden siste Liverpool-tur for undertegnede, at selv ikke en elendig forestilling mot Wolverhampton kunne ødelegge gjensynet med Anfield.

Se også: 10 høydepunkter fra sesongen 2009/2010.

Les mer: Hevder 40-åring blir Liverpools første sommerkjøp (VG).

This entry was posted in Liverpool NÅ!, Topp 10 and tagged , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>