5 grunner til å ha respekt for Norwich

Gult har det vært, og gult skal det tydeligvis være. (Illustrasjon: True Colours Football Kits)

For en som alltid har brukt ketchup i plastflaske med bare en smal, trang åpning, var uttrykket «ketchupeffekten» litt vanskelig å forstå. Eller, det var ikke vanskelig å forstå, men jeg skjønte ikke hvordan uttrykket hadde oppstått.

Ikke før jeg så glassflaskene med åpning på tre–fire centimeter. Da var det jo opplagt: Først kommer det ingenting, og når det først kommer, så kommer det veldig mye.

Det er denne etter hvert oppklarte ketchupeffekten jeg setter min lit til når Liverpool nå skal forsøke å slå Norwich City. Gjentar: Forsøke.

Hele sesongen har jeg ventet på at det skal løsne for Stewart Downing, Luis Suarez, Jordan Henderson, Dirk Kuyt og egentlig alle Liverpools offensive spillere. Jeg har ventet på at stang ut skal bli stang inn. Og når det først løsner, så brister demninga.

Men vis respekt, gutter, blant annet fordi:

Sliter på Carrow Road
Liverpool har bare vunnet tre av de 11 siste ligakampene de har spilt på Carrow Road. Trøsten er at begge de to siste turene endte med 2-1-seier, i 1995 og 2005.

Grant Holt
Norwich-spissen har scoret 13 Premier League-mål denne sesongen, blant annet 1-1-målet på Anfield da han kom fra benken og stjal et poeng. Til sammenligning har Liverpools toppscorer, Luis Suarez, hele åtte mål.

Ikke tapt tre på rad
Nyopprykket og nederlagsdømt, men Norwich har ennå til gode å tape tre Premier League-kamper på rad denne sesongen. Nå kommer de fra 1-6 mot Manchester City og 0-2 mot Blackburn Rovers.

Formtabellen
Resultatene fra de siste seks kampene plasserer Liverpool på 16. plass på formtabellen i Premier League. Norwich har tre poeng mer på sin 13. plass. Litt trøst igjen: Ingen har sluppet inn flere mål enn Norwich – 14 baklengs på de seks siste.

Stor i kjeften før hjemmemøtet
Da Liverpool tok imot Norwich i høst, var jeg på forhånd stor i kjeften (Se 5 grunner til å sende Norwich hjem som slakt). Det beklager jeg, Norwich er et kjempegodt lag som fortjente ett poeng på Anfield (smisk, smisk).

…og én grunn til ikke å ha respekt for Norwich
I Norge er det veldig populært med gule hjemmedrakter, flere lag har vunnet serien med slike, men det betyr ikke at det er fint. Norwich har spilt i gult siden 1907. Det er nesten like ille som Plymouth Argyle som, i hvert fall i min barndom, var de eneste som spilte i grønt. Oops! Bortedrakta til Norwich er visst grønn.

…og enda en grunn, sånn på tampen, til ikke å ha respekt for Norwich
Vi er Liverpool Football Club, for svarte!

Les mer om ketchupeffekten (Wikipedia Sverige) eller mer avansert om Hookes lov (Wikipedia Norge)

Følg Mitt Anfield på Facebook

This entry was posted in Motstandere and tagged , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>